Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

.. Η ζωή μας σε λεπτή .... λούπα .. !

       Η  λεπτή  μύτη του μολυβιού σαρώνει στιγμές ,χρησιμοποιώντας την λέξη βαγόνι  << λεπτή >>  αναρριχάται σαν οδοντωτός σιδηρόδρομος  πατώντας  στα χνάρια που αφήνει  η
 λεπτή  γραφή πάνω στην λεπτή  οριζόντια γραμμή με αφορμή  λεπτό θέμα . Θυμός και οργή  μίγμα που σπαρταρά καρφιτσωμένο  με λεπτή κλωστή  σε φρεσκοβαμένο  τοίχο .  Η λοξή ματιά του ανυποψίαστου διαβάτη  σπάει την λεπτή ισορροπία , και  θρυματίζει  την βιασύνη του .
     Τα λεπτά κυλούν  από τους λεπτούς λεπτοδείκτες  του ρολογιού . Η ώρα περνά το ίδιο και οι λεπτοί  άνθρωποι  περνούν και πιάνουν θέση στην λεπτή  λωρίδα της πλατείας .  Εκεί όπου δεσπόζει  η λεπτή προτομή του ευεργέτου της πόλης .  Εκεί  όπου  ξεχωρίζει  μια λεπτή  επιγραφή  με λεπτά  γράμματα προιόν  οργής  και θυμού , ντυμένη με λεπτή περιβολή  στοχασμού .. :  << ... Η  ζωή μου  σε λούπα ξεκινάει με γκάζι τελειώνει με στούκα ... >>.  Και οσο να πείς  το << κρυμμένο  κείμενο >> που ρέει πίσω από το προ-κείμενο  προσδίδει  λεπτή οπτική γωνία αλλά και α-γωνία στην σκέψη  των περαστικών . Ερμηνείες και ερωτήματα  με ποικίλο  και συνάμα λεπτό  ενδιαφέρον  σμίγουν στ  ανθρωποπηγαδάκια , και δίνουν  εναυσμα για το ξεκίνημα της κουβέντας . Μία λεπτή κλωστή τυλίγει και ξετυλίγει   την ροή των συμπερασμάτων , καθώς και την λεπτή γραμμή των διαφωνιών . Σφυρίλατη σιωπή  δοκιμάζει τις αντοχές στο περπάτημα πάνω στην λεπτή  κλωστή  με την λεπτή εκκολαπτόμενη  ισορροπία .    Βουτάω βαθιά  στην λεπτή  σειρά των γραμμάτων  του λεξικού  και αντλώ  σχετικές πληροφορίες ....  Λούπα :  Ειδικός μεγεθυντικός  φακός που χρησιμοποιείται  στην τυπογραφία για τον έλεγχο των εκτυπώσεων . Στούκα:  Πολεμικό αεροσκάφος κάθετης  εφόρμησης . 
       Σχηματίζω μια λεπτή σκέψη  τόσο λεπτή ώστε να χωρά  στην λεπτή  τρυπιδούλα της βελόνας , και προσπαθώ -- οσο μου το επιτρέπει η όραση -- να την περάσω με την πρώτη . Ξεκινώ το λεπτό << κέντημα >>  των λέξεων  και φράσεων . 
       Ο  ανα-- γραμματισμός  των προτάσεων  και το παχύρευστο υγρό  του νοήματος περιλούει την λεπτή επιφάνεια  του συνθήματος και  εν--σαρκώνει  διαφορετικές λεπτές απο- χρώσεις που προκύπτουν κάθε φορά που λέξεις κλειδιά αλλάζουν θέση  προκαλώντας λεπτή απόκλιση  στην ζυγαριά των λεπτών νοημάτων . Λέξεις κλειδιά οπως ...  Ζωή ... Λούπα ... Γκάζι ... Στούκα ...
      Και οταν καμιά φορά φυσήξει ανεμοστρόβιλος τότε ειναι που ο  ανα-γραμματισμός  θα διασαλεύσει την ισορροπία  της ερμηνείας του λεπτού περιεχομένου .  Και τούτο γιατί πως να το κάνουμε ..αλλιώς  ειναι ... Η ζωή μου με στούκα  ξεκινάει με γκάζι  τελειώνει με λούπα ...  και αλλιώς βέβαια ... << Η ζωή μου σε λούπα ξεκινάει με γκάζι τελειώνει με στούκα .. >>  Λεπτές ισορροπίες πάνω σε  λεπτές  σκέψεις ! 
      Η ζωή μας  σε λεπτή  ..λούπα , μεσοπέλαγα  αρμενίζει και αναμετριέται πεισματικά με τα κύματα της καθημερινότητας . Αυτή η λεπτή  σπειρωτή   διαδρομή  μας δίνει άφθονη  τροφή για σκέψη , διαφορετικά   αν προτιμάται  << δουλειά >> για το   σπίτι , οπου σπίτι το προσωπικό  κρυσφηγετο μας .
      << Ζωή .. >> ... << Λούπα >>  .. << Γκάζι ...>> ... << Στούκα >> , κωδικοί που ανοιγοκλείνουν  το νεύμα του συν--θήματος ! Μέρος επιτραπέζιου παιχνιδιού λίγο πριν την λεπτή τοποθέτηση  στο παζλ των λεπτών ισορροπιών .. !!!
                                                                                     ..κυρ....  σαμ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: