Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Καινούργια μαγειρέματα ... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ .. !!!


 

 

               Καινούργια  μαγειρέματα .. !

Καλή  χρονιά ..!!!

 

Με  τούτα   και με  εκείνα  εν μέσω νεφών  και γκρίζων ζωνών  ανά την υφήλιο  φθάσαμε πλέον  στα τελευταία σκαλοπάτια  και αυτής της χρονιάς .

Να   μαι   λοιπόν  στέκομαι στο τελευταίο πλατύσκαλο , με το σακίδιο στον ώμο , επιφορτισμένο  από ωμές αλήθειες ..

Στέκομαι  σε πρόχειρο πεζούλι , προσέχω  μη και ταράξω  τον ύπνο  ξεχασμένων  ερωτήσεων  βυθισμένων σε μια ιδιότυπη  σιωπή  αφού ουδέποτε η  σπανίως     διατυπώθηκαν  από  ανθρώπινα χείλη .

Ανείπωτες, αιχμηρές, ανυπάκουες , και άκρως αινιγματικές αλήθειες .

 

 

Αντιγράφοντας   το περπάτημα της γάτας  ξεκινώ  σκαλοπάτι  σκαλοπάτι   . Τετάρτη…. Πέμπτη…. Παρασκευή …. Σάββατο…. Κυριακή ….

---  Φτου  ξελευτεριά   και  βγαίνω ….!

Μου φάνηκε σαν  ανεπαίσθητο χάδι  η φωνή  του καινούργιου …   Ίσως  και η ιδέα μου … Ίσως η βιασύνη να αλλάξει η χρονιά …

 Το ξεπερνώ  και συνεχίζω σκαλοπάτι  σκαλοπάτι …

Πιάνομαι χαλαρά  από την κουπαστή  της σκάλας , την ίδια στιγμή  το σακίδιο μου  υποχρεώνεται  σε ένα συνεχές  πέρα  δώθε  .  Η ράχη μου κυματοθραύστης ..

Αιτία ? Ο ξεσηκωμός των ερωτήσεων ..  Τον καβγά τον ξεκίνησε το ερώτημα ΤΙ?  Το οποίο  διοχέτευσε τον θυμό του   στο ΓΙΑΤΙ?  Η συμπλοκή  αυτή  παρέσυρε  σε  ρόλο ειρηνευτικό  το  ΠΟΤΕ? Οι φωνές και οι αλαλαγμοί  τράβηξαν την προσοχή του κόσμου , οπότε  στην διένεξη  εμπλέκεται και το ερώτημα ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ?  Αναμάλλιασμα   το λένε οι άνθρωποι … Εδώ θα ταίριαζε … Αναγραμματισμός .. !

  Ένα αλλόκοτο μάλωμα – αναγραμματισμός -- μέσα  στο  σακίδιο μου  και πίσω από την πλάτη  μου .

Η ζωή έχει καταδείξει πως ότι μαγειρεύεται πίσω από την πλάτη μας  έχει  πικρή γεύση , και προξενεί  ανυπολόγιστη  βλάβη  στην καθημερινότητα μας  και όχι μόνο .

Παίρνω μια βαθιά ανάσα  και συνεχίζω  σκαλοπάτι  σκαλοπάτι  … Όλως  παραδόξως  το ημερολόγιο δείχνει  ότι απομένουν   λιγότερα από τα δάχτυλα της παλάμης   για  την παράδοση και παραλαβή  του καινούργιου χρόνου …  Ελπίζω κι εύχομαι πως κάποτε  θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν ειρηνικό  κόσμο που να χωράει ο ένας στον άλλο !

Αν μη τι άλλο υγεία να έχουμε και ξύστρα για το μολύβι μας … !!!

ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ !!!!! 

       Κυρ..Σαμ..

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: