.... καλή μας από-δραση !!!

.....και η σιωπή εσιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλυστρούν θρυματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περι-συλλέγουν συν-επιβάτες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστη αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!
....... καλή μας από-δραση !!!

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

...το κάποτε...το ισως..το μπορεί..!!!

...Τούτη την στιγμή το αεράκι μοιάζει γνώριμο από παλιά! Λες και κάτι γίνεται με τον Αίολο και φυλλομετρά τις κουβέντες μας.. τα λόγια μας προσπερνούν !!! Φυσάει παντου και οσο να πεις εφυδρα φωνήεντα σύμφωνα φθόγγοι κατακρημνύζονται στο ξέφωτο της αλήθειας...
Η αλήθεια ειναι αλλού ! Κρύβεται πίσω από το κάποτε το ισως το μπορεί..το θα δούμε ..Από μόνα τους και ολα μαζί εγγονάκια ανεξέλεκτου θυμού ανταμώνουν λιγο πριν την ενηλικίωση τους ...αναζητούν την κρυψώνα τους !!! Παράθυρο ανοιχτό το ξέφωτο της αλήθειας !!!
Κάποτε ισως θα ρθεί/ το καράβι εκείνο τ ονειρο / μ ενα καντάρι φορτίο / ανάλαφρο κι ανώδυνο / .

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

..προχωρας..προχωράς.. οσο αντέξεις !!!

...Η ζωή μας εχει περιπέσει σε μια ιδιότυπη ομηρία... Στιβαγμένες σιωπές γεφυρώνουν απο-στάσεις και δοκιμάζονται , κλέβουν λίγο από την τέχνη του ακροβάτη και απολαμβάνουν την κορύφωση των ...ακρων !
Γυμνή αλήθεια πάνω σε τεντωμένο σχοινί λες και παραβγαίνει στο γυμνό πέλμα του γυρολόγου ακροβάτη που απτεται σε πλάγια σχεδόν οριζόντια θέση με το σχοινί της γέφυρας ..Το κορμί όρθιο , το βλέμμα κατ ευθεία μπροστά , το πέλμα εναλλάσεται ... Ταλαντεύσεις ελαφρυές , αυτοσυγκέντρωση , χέρια στην έκταση και προχωράς...προχωράς..οσο αντέξεις χωρίς προστατευτικό ακόντιο ...προχωράς..προχωράς...ανθρωπος... καλλιτέχνης ..ακροβάτης. !
Προχωράς ως την άκρη , εως εκεί που γειτνιάζει η σιωπή με τον ψίθυρο , ο ψίθυρος με την φωνή , η φωνή με την κραυγή ...
Εως την ακρη της σιωπής , οπου υγροποιημένη πια σιγαλιά γλυστρίσει από τις παρειές του ποτηριου , ξεχυλίσει και αναδείξει τον βυθό ...