Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Εμείς τα κύματα και ο κυματοθραύστης .. !!!



Κι  εκεί  που η σκυταλοδρομία  των λέξεων   τάϊζε  την οχλοβοή  μας , ένα απρόοπτο συμβάν  γίνεται αφορμή και αυτόματα  σήμανε συναγερμός σιωπής στην παρέα μας . Το αυθόρμητο γέλιο  και η αυξημένη  διάθεση για κουβέντα , σε συνδυασμό  με το προχωρημένο  της ώρας  προκάλεσαν διαμαρτυρίες  της γειτονιάς . 
    Η νύχτα τώρα πια  αλώβητη απο τις  αιχμηρές  παρεμβάσεις μας , δίνει άπλετο χώρο  στην ξεκούραση .
   ΄Έτσι όλοι μας  συνεχίζουμε κυκλώνοντας τα  τετράγωνα  από σοκάκι  σε σοκάκι  για να καταλήξουμε στην φιλόξενη παραλία με τους νυχτερινούς ψιθύρους των κυμάτων της θάλασσας  να απλώνουν τα δίχτυα τους  ψαρεύοντας την ακοή μας .
    Γενικώς  το καλοκαίρι οι νύχτες  ακολουθούν τις συνήθειες των ανθρώπων . Ντύνονται ανάλαφρα !  Το ίδιο και οι κουβέντες μας . Ανάλαφρες λέξεις ! Ερωτηματικά βυθισμένα σε αλκοόλ . Απορίες γερασμένες , το χαμόγελο στο μεταίχμιο του γέλιου ! 
    ΄Όλοι  η παρέα βουτηγμένοι στο  δέλεαρ των απαλών  χρωμάτων  και των ήχων της νύχτας . Μοιρασμένοι  στο πεζούλι του φάρου ! Σιωπηλοί ! Παραβγαίνουμε  με την  σιωπή  την φλυαρία του κυματοθραύστη   ο  οποίος ασθμαίνων   προσπαθεί να τιθασεύσει  την ορμή των κυμάτων .
   Εμείς  τα κύματα  και ο κυματοθραύστης  , ενώ  στο βάθος  μία καινούργια αλλιώτικη  μέρα ,  φτιασιδώνεται εμπρός  στον καθρέφτη  προβάροντας  το καινούργιο πουκάμισο της . 
                                              .....  κυρ  ... σαμ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: