Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Ασυνήθιστη < αναστάτωση> εγκλείστων .. !

 


..... Κι εγένετο φως ! Άπλετο . Διάσπαρτο σε έναν ξεχωριστό κήπο
Σε έναν κήπο σπαρμένο με αργούς και γρήγορους βηματισμούς του χρόνου . Δυσκίνητος και ασάλευτος . Ασυνήθιστη << αναστάτωση >> των εγκλείστων των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας .Ασυνήθιστη και η κινηματογραφική απόδραση τους δια μέσω προβολών ταινιών , συζητήσεων με τους δημιουργούς .
Είναι βέβαιο πως ο πολιτισμός ενώνει , η τέχνη σπάει το κέλυφος της επικοινωνίας και όταν αυτό συμβαίνει μέσα στο χώρο της φυλακής αποκτά πολλαπλασιαστική αξία .
΄Οπως επίσης είναι βέβαιο πως εκδηλώσεις τέτοιου περιεχομένου λειαίνουν το σκοτάδι του εγκλεισμού τουλάχιστον το καθιστούν λιγότερο αιχμηρό .
Ασυνήθιστη και η λάμψη του φεγγαριού που συνυπάρχει με την άλλη όψη του η οποία αντικατοπτρίζεται στα κινηματογραφικά δρώμενα στον κήπο των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας ..
Το καλωσόρισμα της πόλης , της γειτονιάς , των ανυποψίαστων περαστικών , η επαφή με τον χώρο των φυλακών , μέσα από το τούνελ του πολιτισμού , και με όχημα τις κινηματογραφικές βραδιές . Οι διοργανωτές/τριες επέλεξαν τον ομορφότερο τρόπο να προτείνουν μια γέφυρα επικοινωνίας με την έξω κοινωνία !
Συγχαρητήρια
σε όλους και όλες που βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση , κυρίως στους έγκλειστους που συμμετείχαν και συμμετέχουν στα διάφορα προγράμματα , Στην Δ/ντρια των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας κ. Ευαγγελία Κατερίνη και στην κ. Αλκηστις Κοντογιάννη ομότιμη καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υπεύθυνη για τα προγράμματα των φυλακών .
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη !
κυρ...σαμ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: