Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

.. Επομένως ο επόμενος ... !!!





      Όλα του  μέσα είναι  ένα κουβάρι  που τυλίγει , ξετυλίγει , μπερδεύει , ξεμπερδεύει , πηγαίνει , έρχεται , υπεράνω ημέρας και  ώρας .  Επομένως  ο επόμενος  άνθρωπος , συν-άνθρωπος , βγάζει  το μικρό  σημειωματάρι  και υπογραμμίζει τις παρατηρήσεις του .
    Ως  εκκολαπτόμενος  συγγραφέας  οσμίζεται και αφουγκράζεται  τούς παλμούς  της καρδιάς , καταλαβαίνει  πως πρόκειται  για μια ροκ εσωτερική  διαδρομή , το καθρέφτισμα της οποίας αντανακλά και  διοχετεύει την ενέργεια  σε πνευματική εργασία . 
   Επομένως ο  επόμενος  αυτός άνθρωπος  συν- άνθρωπος  θαρρείς  πως  έχει  αναρτήσει  στο χαμηλωμένο  βλέμμα του την μικρή  προειδοποιητική  ταμπελίτσα : .. Προσοχή  εκτελούνται  έργα -- ζητούμαι  την κατανόηση σας .. 
  Πίσω από το ημίφως των ματιών  , τεμάχια ζωής  καταχωρημένα  σε προσωπικές  θυρίδες , τα κρυφά και τα κρυμμένα  αναδύονται  από το ημίφως των ματιών .  
     Επομένως στον επόμενο  τόνο που η ώρα θα δείχνει  μη-δέν (0), είναι βέβαιο  πως ο επίδοξος  συμποσιάρχης -- δυνάστης  ανθρώπινου πόνου -- χειριστής  τηλεοπτικού  μενού , ταχτοποιεί και τις τελευταίες  λεπτομέρειες  για το δημόσιο γεύμα !!! Τα κρυφά  και τα κρυμμένα  φανερά και μελετημένα  σερβίρονται  γίνονται  βορά  σε ένα δημόσιο  δείπνο , οι αριθμοί  ερωτοτροπούν  με την τηλεθέ(α)ση .
   Επομένως  το επόμενο  απροσδόκητο  ημίφως  στη  σχισμή  του  ονείρου , φεγγί-ζει  το κουβάρι  που  συνεχώς  τυλίγει , ξετυλίγει , μπερδεύει , ξεμπερδεύει , πηγαίνει , έρχεται ....
  Και να που φθάνει  στον  ημιόροφο  !  Εκεί όπου ο επόμενος  ως υποψήφιος  πρόεδρος , Δήμαρχος , Περιφερειάρχης  , εγκλωβισμένος  στο προσωπικό του κυβερνείο  κωφεύει , σιωπά ,  αρνείται την επαφή  με το φυσικό  περιβάλλον , την πραγματικότητα , την μάχιμη κοινωνία . Γερά  αγκιστρωμένος  στην επιφάνεια του , αγνοεί το περιεχόμενο  και την ποιότητα των πράξεων .
    Λέξεις  όπως  βυθός , βάρος , δεν βιώνονται  με τις όποιες  προσεγγίσεις , αντίθετα  ως χρήστες της εξουσίας , απλόχερα και με καταπληκτική  ευκολία  κάνουν χρήση  την κυριολεκτική  ερμηνεία των λέξεων  βυθίζω , βαράω .
   Επομένως  στον επόμενο  τόνο που η ώρα θα δείχνει πάλι μη-δέν (0) κύριοι τέως , νυν, μελλοντικοί  υποψήφιοι πρόεδροι , Δήμαρχοι , Περιφερειάρχες , διαχειριστές της εξουσίας , και λοιποί τροχονόμοι  της δημόσιας μοναξιάς παρακαλώ  μη δέ(ρ)νεται  το  όνειρο !  Σας παραξενεύει  ίσως .... αλλά υπάρχουν και άνθρωποι  που ταξιδεύουν , απ την  σχισμή  των ονείρων τους , κάτω από το ημίφως  των ματιών ...   Συμβαίνει συχνά και παντού ....!
   Επομένως ... ο επόμενος ..!!!
                                              ..κυρ ..σαμ ...

  Υστερόγραφο:  Δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟ 1998  στην στήλη  ... Σχολιογραφικά ....


     

Δεν υπάρχουν σχόλια: