Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

.... Χρόνος λεωφορειόδρομος ... !!!

…..  Τρέχει το μυαλό μη και προλάβει την χαραμάδα  κλειστή . Με τόση συννεφιά πάνω από την πόλη , αλλά και στην  μέσα  μας πόλη . Στην πόλη που κρύβεται μέσα μας . Στην πόλη που ανασαίνει μέσα μας .  Δεν έχει σημασία  τόσο το όνομα της όσο  η ανθρωπογεωγραφία που  αναπτύσσεται  εντός μας .

Τρέχει το μυαλό μη και προλάβει ίχνη  ηλιαχτίδας ,  και από το ποδοβολητό  πάνω στα χωματένια χνάρια νιώθει την σκόνη , τον μπουχό που γεννά αυτή  η αναπόληση ..

   Σκόρπια  συννεφάκια λικνίζονται  στον αέρα της καραντίνας  , σχηματοποιούν  ανθρώπινα πρόσωπα , αγαπημένα ανθρώπινα πρόσωπα  βαπτισμένα στην κολυμπήθρα της απουσίας .. Με  ευμετάβλητα χαμόγελα , γκριμάτσες ,  και χίλια  δύο  κολπάκια τους .

    Και είναι τόσο έντονη η εικόνα τους που θαρρείς πως τρυπούν τους τοίχους  του δωματίου  γλιστρούν   από τις ρωγμές του χρόνου  σαν την κάπνα του τσιγάρου  που συνεχίζουν  να παιχνιδίζουν όπως τότε .. !!!

    Η γεωγραφική  θέση του …τότε ..  χαρτογραφείτε διαφορετικά  και αναρτάται στο πρόσωπο  κάθε ανθρώπου με ανάλογη διάθεση και έκφραση .. Ο  εγκλεισμός    αναζωπυρώνει τα ταξίδια του μυαλού . Υπάρχει χρόνος .. ¨Άπλετος χρόνος. Χρόνος λεωφορειόδρομος που διευκολύνει την περισυλλογή  επιβατών . Είτε ανθρώπων , είτε στιγμών , που περιμένουν καρτερικά  έστω την εξ  αποστάσεως έγνοια μας .  Το  φτερούγισμα της θετικής σκέψης  βρίσκει τις κρυψώνες , βρίσκει τα θερμά κλίματα , όπως τα αποδημητικά πουλιά  που αλλάζουν τόπο …

 Ναι! Υπάρχει άπλετος χρόνος , χρόνος λεωφορειόδρομος .. !  Προσοχή  στα  άσκοπα κορναρίσματα  είναι κρίμα να ρυπαίνουμε τις ψυχές μας .. !

                                                      ... κυρ .. σαμ ..


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: