Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Βαρέλι των ντελικάτων εραστών .. !!!


Όταν  οι ράγες του τετραδίου  δραπέτευαν από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου ( Ανατολικός fm 95,8 , στιγμές  από εκείνη την ραδιοφωνική περιπλάνηση  αναδύονται  από την δική τους καραντίνα . Αλήθεια τρία αθώα χειροποίητα βαρέλια πως  μπορεί να πυροδοτήσουν την πένα ? 
  -------  Από μια σιδεριά  καλά στερεωμένα  τρία βαρέλια , σε σχετικό ύψος  κοσμούν την ταβέρνα .  Ακριβώς από κάτω  στοιχισμένα τρία τραπέζια  σε αναμονή  θαμώνων . Η θέση τους όμως    είναι τέτοια που αν θελήσει κανείς να τα προτιμήσει  , υποβάλλεται  σ ένα προσκύνημα , αφού αν δεν σκύψει   είναι αδύνατον να χωρέσει ..! 
  Ο  Μήτσος ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έχει επιβάλλει  δικούς του κανονισμούς κυκλοφορίας  στον χώρο του . Ας όψεται όμως η ποιότητα του κρασιού , και τα φοβερά ανέκδοτα .. Κι έπειτα το γρήγορο σερβίρισμα αφού  η στενότητα του χώρου  ήταν απαγορευτική  για προσέλευση πολλών ανθρώπων .  Ενδεικτικά  στιγμιότυπα όπως :  ¨Όταν μπαίνει στο μαγαζί  κάποιο ζευγαράκι  ερωτευμένο , ο Μήτσος  το  βάζει να καθίσει  στο τραπέζι  κάτω από το βαρέλι  που γράφει : ... Βαρέλι των ντελικάτων εραστών ... . Το συγκεκριμένο  τραπέζι  είναι στρωμένο  με μεγάλο  τραπεζομάντιλο  έτσι ώστε να φθάνει μέχρι το πάτωμα . Οι δε καρέκλες απέναντι η μία την άλλη .  Χωροταξία που κάθε άλλο διευκολύνει  το άγγιγμα , απομακρύνει μάλλον .  Τότε ξεκινούσε το κέντημα των λιγοστών λοιπών θαμώνων  με τα ροδοκόκκινα πρόσωπα από το άγιασμα του κρασιού .. π.χ.  .....Ερωτευμένα  παιδιά και τα έβαλες φάτσα κάρτα στο μαγαζί και μακριά  να μην μπορούν  ν αγγιχτούν ?    Ο  Μήτσος ατάραχος  άκουγε με στωικότητα , και με το αργό φιλοσοφικό τέμπο του απέκρουε  τα δυνατά βολέ που του έριχναν  περιπαικτικά βέβαια .. 
........  Ακούτε  το λοιπόν , η φωτιά  φουντώνει όταν φυσάει, και το πάθος όταν παρεμποδίζεται ...
    Τα  πειραχτήρια  επιμένουν : 
-----  Και το σεντόνι που  χεις  στρωμένο  για τραπεζομάντιλο ??
 Ο  Μήτσος σ ετοιμότητα και φοβερό ρεφλέξ  απαντα :
------   Ακούτε καλά , το λοιπόν ,  βάλτε το στο μυαλό σας , η διαπλοκή  είναι συναλλαγή , συναλλαγή κάτω από το τραπέζι . Και η ερωτική .... Το  λοιπόν το πιάνεις ??  
 Σπαρταριστά γέλια  κι ένα ομαδικό τσούγκρισμα  ρίχνει την αυλαία της μικρής αυτής παράστασης  που γύρευε σε  πόσες άλλες παρόμοιες  έχει πρωταγωνιστήσει ...!  
                                                κυρ  ... σαμ ..
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: