Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Στο άστραμμα της πένας ... !!! ( 4 )

 

.....και η σιωπή σιώπησε ...απόλυτη σιγή ! Στις ράγες του τετραδίου γλιστρούν θρυμματισμένες λέξεις , φράσεις , συν-ταξιδιώτες/τισσες ακολουθούν τα ρινίσματα μολυβιού ! Λέξεις φράσεις βαγόνια που γεύονται τις διαθέσεις της γραφίδας ! ....Καθώς οι ράγες του τετραδίου ξεδιπλώνουν το περιεχόμενό τους περί-συλλέγουν συν-επιβάτες/τισσες... ανταμώνουν επικοινωνούν ...αόρατη κλωστή αφήνεται στην μύτη του μολυβιού και αποδρά άλλοτε από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και άλλοτε από την περιπέτεια της γραφής ......!!!

 

Εκεί με πάει ... !

 

Εκεί με πάει . Ο μελωδικός ήχος του ραδιοφώνου εύκολη λεία στιγμών και εικόνων .Αύγουστος ! Η ξηρασία λαβωμένη από την υγρασία των δακρύων , η τελευταία ρανίδα ηλιοβολής αντανακλά την αλμύρα της θάλασσας . Βαθυστόχαστα ρυάκια αυλακώνουν το πρόσωπο . Η ροή των γεγονότων ρευστή , δεματοποιημένα φορτία κυλούν κατά πως ορίζει το περιεχόμενο τους . Δυναμώνω την φωνή του ραδιοφώνου , η δική μου φωνή αντίλαλος , ηχώ αποφλοιωμένη πλανάται στον χώρο. .

 

.. Εκεί με πάει ... !

 

 Σκόρπια επίσης αποφλοιωμένα φωνήεντα και σύμφωνα διαλαλούν την πραμάτεια της σκέψης .Ορίζοντας σκιαγραφημένος με κομμάτια και θρύψαλα . Το βλέμμα βουτά στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι ...! ... Λιωμένο μελάνι ... ολικής φυγής ..... Εκεί με πάει .... !!!

.... κυρ ..... σαμ ....

( απόσπασμα από ... Α-- δέσποτη μολυβένια γραφή ... )

 

 

Πνοές αντάμα....!

 

Αφετηρία νέου βίου

γεωγραφία δωματίου

Σκιές ρεκλάμες σε πορτρέτο

πνοές αντάμα σε βαγονέτο .

Εσένα ρωτώ που με κοιτάς

και χρόνια την σκιά μου πατάς .

Στα λόγια μην μένεις τι ζητάς ??

Αλλού ξυπνά η αλήθεια

σε κρησφύγετα

και παραμύθια ...!!!

               κυρ…σαμ 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: