Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Από πανδημία σε ...πανδημία .. !!!


 

                  ….    Από   πανδημία  σε  πανδημία .. !!!

 

 

             ….  Δεκέμβρης  μήνας σκληροτράχηλος .  Μήνας σκληρός  φορτισμένος και φορτωμένος με τα μπαουλάκια της μνήμης .. Ανάμεικτα συναισθήματα παίζουν κρυφτούλι πίσω από την προστατευτική μάσκα . Σκιές παλλόμενες που βρίσκουν διέξοδο  στο εκρηκτικό βλέμμα .. ! 

   Μπόλικη αμηχανία  και οξυμένη  προσπάθεια αναγνώρισης κάθε που οι λιγοστοί διαβάτες  διασταυρώνονται  ελέω του 13033 .. !

   Η θερμοκρασία του ανθρώπου λειψή   αφού λόγω πανδημίας    αισθήσεις όπως  η επαφή , το άγγιγμα , η αφή ,  βιώνουν την δική τους καραντίνα …

   Η πρωτόγνωρη  πραγματικότητα  προβάρει  μπρος στον θολό καθρέφτη   συνολάκια  υψηλής προσαρμοστικότητας  σε συνθήκες εγκλεισμού ..  Η  φαντασία  ξυπνά  και κινητοποιεί τις κρυφές δημιουργικές μας  επι—δόσεις … !

 Το θρόισμα του ονείρου  αναμετριέται με το πέταγμα της πεταλούδας  σε μία πτήση από δωμάτιο σε διάδρομο από διάδρομο σε δωμάτιο , μια μικρή στάση στο χολ και τελική απογείωση από την  σχισμή  της πλαϊνής  μπαλκονόπορτας ..!

   Και  για δες πως ανοίγουν τα φτερά τους .. Όνειρα και πεταλούδα ! Κόντρα στο φύσημα του αγέρα .. !

    Πάνω από πεζόδρομους , πάνω από τις άδειες πλατείες , πάνω από τις γειτονιές , πάνω από  τα σύννεφα  που όλως τυχαίως τελευταία πυκνώνουν ..

    Και όσο να πεις  αυτό αποτυπώνεται  στο αμήχανο εκρηκτικό βλέμμα  που ανατέλλει στα όρια της προστατευτικής μάσκας .. !!!

   Για δες πως βουτούν και ξανά  βουτούν , όνειρο και πεταλούδα   σχηματίζοντας στον ορίζοντα   την μάχιμη ευχή : … Από την πανδημία του Κορωνοϊού  στην πανδημία της αλληλεγγύης  .. !

   Μένουμε ασφαλείς …! … Θα  τα  καταφέρουμε … !!!

                                                        ...κυρ..σαμ ..

                          

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: