Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Πρόζα καραντίνας ..! ( 1 ) ( Μικροδιήγημα ..)


 

                             ΔΙ ΄’  ΕΥΧΩΝ !

 

 

 <<   Μα    τι  γράφει στο κουδούνι του . Μένουμε σπίτι …>>

<< .. Δεν πρέπει  να   είναι   κανείς σε αυτό το διαμέρισμα .. >>

<< .. Βλέπω φως κάποιες  φορές .. >>

 

 

Ατάκες που εισβάλλουν από την χαραμάδα της πόρτας  και ψάχνουν αποδέκτη . Ενώ αυτά συμβαίνουν στον διάδρομο  της πολυκατοικίας  την ίδια στιγμή μέσα στο διαμέρισμα  το φάντασμα του Εγκλεισμού  πλανάται από δωμάτιο σε δωμάτιο.

 Ο Εγκλεισμός  ένας καινούργιος φίλος , λίγο ντροπαλούλης , ψηλός λεπτεπίλεπτος  με αργό βηματισμό . 

Δάσκαλος και φίλος  με δική του ντοπιολαλιά , και ξεχωριστή παραξενιά  αρνείται να ενδώσει στα κελεύσματα  των φωνών που κατακλύζουν  τον διάδρομο .  

 Μονίμως  με μία κούπα καφέ στο χέρι αναμετριέται  με τον χρόνο . Ο Εγκλεισμός  εκτός από ντροπαλούλης είναι και δοτικός  σ ερεθίσματα και αφορμές  για παιχνίδι . 

 Κάποιες φορές - θα έλεγα συχνά -  στο μπαλκονάκι του  στήνει πρόχειρο τερέν  προκειμένου να μοιραστεί με τον χρόνο μία παρτίδα τάβλι . Ευκαιρία βέβαια γιαυτόν  να καμαρώσει έξω   τα έργα του . 

Το βουβό τοπίο της γειτονιάς , και την ανασαιμιά της φύσης . Ν ακούσει το κελάηδισμα των πουλιών , και να ταξιδέψει το βλέμμα του σε καθαρό ουρανό .

    Αυτός λοιπόν ο κυριούλης , τραβά την κουρτίνα του παραθύρου  και κατευθύνεται προς το γραφείο του .   Για δες  εικόνα . Το ένα χέρι υποβαστάζει το κεφάλι , η καρέκλα ολάκερο το σώμα , η παλάμη   την πένα  και η  πένα την σκέψη του .

 Ο Εγκλεισμός φανατικός οπαδός του  μένουμε  σπίτι !!!

   Είναι οι  μέρες ?  Είναι τα παθήματα  που συνωστίζονται  με τα πάθη του πλανήτη γη ?  Ίσως !

Τι μένει λοιπόν ! Από το να ψελλίσουμε … Δι  ευχών .!

                                                 κυρ .... σαμ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: