Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Αγαπητέ Βαραββά .. !!!

 

     Ένα γράμμα για ... σένα !

 

Αγαπητέ  Βαραββά  ... 

Λίγο πριν το τέλος σου , θέλω να  στείλω  δύο λόγια . 

Μη με ρωτάς  γιατί . Ο χρόνος  είναι πολύτιμος και τα λεφτά κυλούν . 

Ωστόσο το τέλος  είναι τέλος . Ελπίδα καμία ! 

Αλήθεια θυμάσαι    πόσες φορές βρίσκεσαι κρεμασμένος ? Θυμάσαι άραγε  με πόσα και πόσα παράταιρα  παντελόνια και πουκαμίσες  σε έχουμε στολίσει ?  Γιατί άραγε ?  Αφού το τέλος είναι τέλος ! 

Πόσα σπίρτα έχουμε σπαταλήσει  για χάρη σου .  Να λοιπόν  που για μια ακόμη φορά  βρίσκεσαι  στην κρεμάλα  και περιμένεις !  Από στιγμή σε στιγμή  το πλήθος πλησιάζει , ο χαρακτηριστικός ήχος  θα  ακουστεί , μία εκτυφλωτική  λάμψη  και όλα θα δουλέψουν  ρολόι . 

   Κρότος  φωτιά  και το αχυρένιο  σώμα σου  θα σκορπιστεί  για μία ακόμη φορά . 

   Το  τέλος  έγινε τέλος .  Σχόλια ικανοποίηση , θαυμασμός  από το πλήθος .  Η πομπή  του επιταφίου  συνεχίζει  και η χορωδία  επιμένει  .

 Το ακρωτηριασμένο  αχυρένιο σώμα  αιωρείται  σαν τεράστιο  πέπλο πάνω μας ,καθώς και μία  ολοφώτιστη  επιγραφή  με  κάτι γράμματα τόοοοσο  μεγάλα  ... ΚΑΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΕΛΠΙΖΕΙΣ ... !!! 

( Το κάψιμο του Βαραββά έθιμο που έφεραν οι Μικρασιάτες  από την Κίο  και το διατηρούν μέχρι και σήμερα  στην Νέα Κίο ..  Κατά την διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου  ομοίωμα του Βαραββά  έπεφτε στην πυρά ...! Βέβαια λόγω πανδημίας  είναι η δεύτερη φορά που ο Βαραββάς  γλυτώνει την αναπαράσταση ... )

                                                                           κυρ...  σαμ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: